Federasyonumuz 2022 Faaliyete planında yer alan Dumlupınar Meydan Muharebesi Zaferi 100. Yılı Minik Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası’ Dumlupınar Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Spor Salonunda yapıldı.

DPÜ Kapalı Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona 10-11 Yaş Çocuklar ve 12-13 Yaş Yıldızlar kategorilerinde kız erkek 860 sporcu katıldı.

26-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenen faaliyete içinde 30 Ağustos 2022’de Dumlupınar Meydan Muharebesi Zaferi 100. Yılı dolayısıyla 3.447 metre uzunluğunda şanlı Türk bayrağı ve şehitlik ziyareti gerçekleşti

26 Ağustosta başlayan ve 31 Ağustos 2022 final ile biten şampiyonada sporcular dereceye girmek için yarıştı. Madalya törenine Kütahya Valisi Ali Çelik ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kâzım Uysal, Federasyonumuz Başkanı Hasan Yıldız, Genel Sekreter Korkmaz Atalay, Onursal Başkanı Halil Durna, Federasyonumuz Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Vekili Prof. Dr. Aydın Şentürk, Asbaşkanlar Şakir Bayramoğlu, Halil Demir, Yönetim Kurulu Üyesi İcra Kurulu üyesi Mustafa Kızıl, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Siret Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Işık, Federasyonumuz Teknik Direktörü Yılmaz Çeken, Bölge Başkanları ve il temsilcileri sporculara madalya taktılar.

Kütahya Valisi Ali Çelik madalya töreninde sporculara hitaben yaptığı konuşmada, bu anlamlı tarihte Muaythai Türkiye Şampiyonasın Kütahya’da yapılmasından dolayı memnun olduğunu ve sporcuları misafir etmekten mutlu olduğu ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kâzım Uysal, Üniversitenin Dumlupınar Zaferi’nin 100. yılında bu turnuvaya ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek dereceye giren sporcuları ve katılımcıları kutladığını ifade etti.

Konuşmasının ardından Prof.Dr. Kâzım Uysal’a, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız tarafından plaket takdim edildi.

Madalya törenlerinde konuşan; Federasyonumuz Başkanı Hasan Yıldız;
“Organizasyonun 26-31 Ağustos 2022 Dumlupınar Zaferinin 100.yili dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz şampiyonada Dumlupınar Üniversitesinin yerleşkesi muhteşem bir faaliyete şahit olduk, Sayın Rektörümüze ve emek veren herkese şükranlarımızı sunarız”dedi.

About The Author