Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının 06.05.2024 tarihli Onayı ile Türkiye Muaythai Federasyonumuz bünyesinde 1.Türk Dünyası Muaythai Şampiyonası 14-18 Ağustos 2024 tarihlerinde İstanbul’da yapılacaktır.

Geçmişi binlerce yıla dayanan Türk toplumlarını sporda bir araya getirmeyi hedefleyen Türk Dünyası Muaythai Şampiyonasının amacı; Geçmişimizden gelen bağlarımızı daha da güçlendirerek sporcular arasında karşılıklı iletişimi ve işbirliğini en üst düzeye çıkarmak. Birlik, beraberlik, sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının gelişmesi ve güçlenmesini sağlamak, tarihimizden ve kültürümüzden gelen ortak zenginliklerimizi ve milli ve manevi değerlerimizi daha iyi tanımasını sağlamak ve bu değerlerin günümüzde de yaşatılmasına katkıda bulunmak.

Şampiyona Muaythai IFMA Elite Büyükler Kategorisinde yapılacaktır. Türk Dünyası Muaythai Şampiyonasına katılımcı ülkeler arasında işbirliği protokolü yapılacak olup, ev sahibi uluslararası katılımcı ülkelerden gelecek yönetici, idareci, antrenör ve sporcuların konaklama, yeme içime ve yerel transferlerini ücretsiz sağlayacaktır.

Şampiyonanın talimatı Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile ilgili ülke Bakanlıklarına e-imzalı gönderilmiştir.

Talimat için tıklayınız…