Hasan YILDIZ; 8 yaşında spora başladı, sporculuk, antrenörlük, spor dalı temsilcilikleri, spor kulüpleri ve federasyonlarda yerel yöneticilik yaptı. Muaythai branşının Federasyon olarak kurulmasında öncü rol oynadı. Milli sporcu, milli antrenör, milli teknik direktörlük, yaptı. Ulusal ve uluslararası platformda Türk Sporunun ve Türk Muaythai’nin gelişmesine ve tanıtımında katkı sağladı.

Milli Sporcu, milli antrenör olarak Devlet Üstün Sporcu Başarı ödülleri aldı. İngiltere, Amerika, Tayland, Avustralya ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde kurs ve seminerlere katılım sağladı, belge aldı. Birçok sivil toplum kuruluşlarında genel başkanlık ve yöneticilik yaptı.

İşletme Yönetimİ’nde lisans, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Türkiye Muaythai Federasyonunda Federasyon Başkan Vekili görevi sonrası 01 Kasım 2021 tarihinde yapılan 4. Olağan ve 5. Mali Genel Kurulda Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanlığına seçildi. YILDIZ, aynı zamanda IFMA-Uluslararası Muaythai Federasyonu IFMA Komisyonu üyeliği, EMF-Avrupa Muaythai Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Evli ve bir kız çocuğu olan Hasan YILDIZ; kendi kurduğu şirketinde sporun dışında iş insanı olarak turizm, seyahat ve organizasyon işletmeciliği yapmaktadır. İyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.

About The Author