Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda Türkiye ikinci oldu.

Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda 7 gün süren organizasyon, büyükler kategorisindeki final maçlarıyla tamamlandı.

Büyükler kategorisinde Türk sporcular 6 altın, 3 gümüş ve 12 bronz madalya kazandı.

Genel sıralamada 25 altın, 54 gümüş ve 47 bronz madalya alan Türkiye, 162 puanla şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.

Rusya 61 altın, 21 gümüş ve 22 bronz madalya sonucunda 307 puanla şampiyonada birinci sırada yer aldı.

Şampiyonada 17 altın, 14 gümüş ve 13 bronz madalyanın sahibi olan Belarus ise 113 puan toplayarak genel sıralamada üçüncü oldu.

Avrupa Muaythai Şampiyanası ile ilgili açıklama yapan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız; “Tarihin en fazla katılımının yaşandığı büyük bir organizasyonu Türkiye’de yapmanın gururu içindeyiz.

35 Ülke 650 sporcu ve 1.000’e yakın katılımcının yer aldığı şampiyonada, Avrupa ikincisi olduk. Böylelikle geçmişte gerisinde kaldığımız tüm ülkelerin önüne geçtik.

Bize destek olan, başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Mehmet Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanımız Bünyamin Bozgeyik, Spor Federasyonları Daire Başkanımız Fatih Uysal ile şampiyonada emek veren başta Federasyonumuz Yönetim Kurulu ve Federasyon personeline, organizasyonda görev alan büyükten küçüğe tüm katılımcılara,

Şampiyonamızın en değerli temsilcileri, kazandıkları madalyalar ile başarımızı tüm Avrupa’ya gösteren Türkiye Milli Takımımıza teşekkür eder şükranlarımı sunarım”

About The Author