Türkiye Muaythai Federasyonu Büyükler (Elite Kadınlar ve Erkekler)  Türkiye Şampiyonası başladı.

27 Mart 2022 tarihlerinde Antalya’nın Kemer İlçesinde düzenlenen Şampiyonanın açılış töreninde; Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Muaythai Federasyonumuz Yönetim Kurulu, Kemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Özkaynak ile teknik ve idari görevliler, hakemlerimiz, katılımcı Bölge Yürütme Kurul Başkan ve koordinatörleri, il temsilcileri, kafile idarecileri, antrenörler, sporcular ve Muaythai sporseverleri yer aldı.

Törende konuşan Kemer Kaymakamı Yücel Gemici; “Kemer İlçesinde şampiyonanın organize edilmesinden mutluluk duyduğunu, katılım sağlayan sporculara başarılar dilediğini ifade etti.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise; “Kemer’de sportif, sosyal faaliyetlerin ve organizasyonları yapılmasının sevindirici olduğunu, faaliyete katılan herkese başarılar dileğini, faaliyetin Kemer İlçesinde yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız konuşmasında;

“Öncelikle Şampiyonaya katılan tüm kafilelere hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi bu şampiyona öncesi onlarca faaliyet gerçekleştirdik. Covid Salgını nedeniyle verilen 2 yıl aradan sonra Muaythai Elit Büyükler Türkiye Şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. Burada, bu şampiyonada 1. olan sporcular ülkemizi, şanlı bayrağımızı Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abudhabi kentinde yapılacak dünya muaythai şampiyonasında dalgalandırmak için temsil hakkı elde edecek. İlk dörde giren sporcular Süper Lig’e alınacak. Süper lig şampiyonu ise Avrupa Şampiyonasında milli takımımızı temsil hakkı elde edecek.

Temennim, her sporcumuzun hayalini kurduğu dereceyi elde etmesidir. 

Bu şampiyonada herkese başarılar diliyorum” dedi.

About The Author