10-21 Ağustos 2022 tarihlerinde Malezya’da yapılan Gençler Muaythai Dünya Şampiyonasında 6 altın, 3 gümüş, 7 bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile 60 ülke, 64 takım içerisinden 15-17 gençler kategorilerinde dünya 2.si, genel klasmanda ise dünya 3.sü oldu.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız yaptığı açıklamada; “Başarımız Büyük Türk Milletinin başarısıdır. Gençler Dünya Muaythai Şampiyonasına iyi hazırlandıklarını, herzaman genç yetenekleri önemsediklerini, alt yapi ve gençlerin tecrübelerin artırılarak uluslararası platformlarda çıkmaları için projeler yaptıklarını,  bazen risk alarak;  Avrupa , Dünya Şampiyonalarını ülkemize aldıklarını, her yıl Dünya Muaythai Federasyonu IFMA’nın faaliyet takvimine olan Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası düzenleyerek tüm kategoriler çocuklar, gencler büyükler (kadın-erkek) olmak üzere ulusal sporcuların Uluslararası platformda yarışmaları sayesinde geliştiklerini ifade etti.

Son yıllarda büyüklerde ve genclerde şampiyonluk bizim için sonuç hedef olarak planlanmakta ilk üçte kursude yer alıyoruz, buraya yıllar önce yaptığımız stratejik plan, programlı eğitim, gözlem ve değerlendirme ile geldik. 

Ülkemizde yaptığımız dünya, Avrupa ve uluslararası faaliyetler, başarılarımızın temelini oluşturuyor. Bu organizasyonlardan kazanılan tecrübelerin payı da fazladır. 

Başkan Hasan Yıldız; az bütçe ile dev işler başardıklarını, Dünya Gençler Şampiyonasına 82 kategoriden 23’ünde katıldıklarını çeyrek takımla dünyada ses getirdiklerini, tam takım katılmamız halinde ise başka ülkelerde madalya şansı bırakmama ihtimali olduğunu ifade etti. 

Sürekli yeni proje ve faaliyetler ile ilkleri ülkemizde yaparak dünyadaki gelişmelere göre, daha önce organize, teknik ve altyapıyı geliştirdiklerini ifade eden Başkan Hasan Yıldız; Bu olanaklari bize sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ülkemizi temsil etmemize destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze ve  tüm devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz dedi

09-20 Ağustos tarihleri arasında Malezya Kuala Lumpur şehrinde yapılan Muaythai Gençler Dünya Şampiyonasında derecelerinin şöyle oldu.

Özge söyüncü 1.
Sudenur Basancı 1.
Ömer Çavgın 1.
Kemal Muhsin Şahin 1.
Osman Furkan Karakaya 1.
Murat Avcı. 1.

Cihan Doğu 2.
İlayda Dereözü 2.
Ali Rıza Öztalan 2.

Özlem Melek Korkmaz 3.
Şevval Ersaka 3.
Sudenaz Tekin 3.
Zeliha Nur Kamac 3.
Hatice Polat 3.
Ferizan Gocuk 3.
İsrafil Güngör 3.

.

About The Author