23 Kasım 2022 tarihlerinde Antalya’da Spor Salonunda başlayan IFMA Uluslararası Antalya Muaythai Açık Kupası müsabakaları 27 Kasım 2022 tarihinde final müsabakaları ile sona erdi.

33 ülkeden temsilci ve 31 ülkeden sporcuların katılımı ile gerçekleşen organizasyon, tüm katılımcı ülkelerin takdir ve teşekkürlerine konu oldu.

Faaliyetin sonucunda; Türkiye Büyükler Kategorisinde 60 puanla Birincilik aldı,

İkinciliği 39 puanla Morocco (Fas), Üçüncülüğü ise 21 puanla İran elde etti.

Gençler ve Çocuklar kategorilerinde ise, 289 puanla Türkiye birinci,

54 puanla Kazakistan ikinci, 50 puan ile üçüncülük Kupası İran’ın oldu.

En centilmen takım kupası ödülü Büyüklerde Fransa Milli Takımı, Gençler en centilmen takım kupa ödülü ise Estonya’ya verildi.

En teknik sporcu ödülü Büyük Kadınlarda; Türkiye den Erivan Barut’a, Büyük Erkeklerde ise Polonyalı Sporcu Bartos Kotas,

Gençlerde en teknik Erkek Sporcu Kazakistanlı Baktiyar Narmanou, En teknik genç kadınlarda İrlandalı sporcu Cloe Black,

En iyi Wai Kru ödülünü ise Filistinli Sporcu Hamza Sabra aldı.

Organizasyon ile ilgili açıklama yapan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı, Akdeniz Muaythai Birliği Genel Sekreteri ve EMF Avrupa Muaythai Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Hasan Yıldız;
31 ülkeden 750 sporcunun mücadele ettiği büyük bir organizasyonu gerçekleştirildik. Sporcularımız uluslararası platformda yine kalitesini ve başarısını gösterdi. Biz Uluslararası Federasyonun toplantılarında, projelerinde, idaresinde ve yönetimide kendini kanıtlamış bir ülkenin temsilcisi olma gururunu yaşayarak yönetime geçtik. Muaythai sporunu; Akdeniz Oyunlarında, Avrupa Oyunlarında ve Olimpiyat Oyunlarında oynamak için stratejik planımızı yaptık.

Organizasyonu da “marka Organizasyon Ülkesi”ne yakışır şekilde bitirdik. Katılan ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyor, madalya alan tüm sporcularımızı kutluyor, antrenörlerimizi tebrik ediyoruz.

Bize destek olan, Başta Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve yerel yönetimlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

About The Author