Türkiye Muaythai Federasyonumuz 2019 yılı faaliyet programına yer alan ve IFMA-(IFMA) Uluslararası Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası 28 Eylül 06 Ekim 2019 Tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Türkiye Muaythai Federasyonumuz 2019 yılı faaliyet programına yer alan ve IFMA-(IFMA) Uluslararası Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası 28 Eylül 06 Ekim 2019 Tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.  

Anılan Şampiyonaya; (IFMA) Uluslararası Muaythai Federasyonu üyesi 65 ülkeden 840 sporcu olmak üzere, yönetici, idareci, hakem ve antrenör dahil toplam 1350 katılımcı iştirak etti.  

29 Eylül 2019 Tarihinde muhteşem açılış töreni ile başlayan şampiyona 30 Eylül de başlayan müsabakalar ile 05 Ekim’de finaller ve madalya törenleri ile sona erdi,

Şampiyona faaliyeti içerisinde her gün çocuklara ve gençlere yönelik bir çok etkinlik gerçekleştirildi, Tüm dünyadan sporcuların ve antrenörlerin birlikte katıldığı, Günaydın Antalya antrenmanı, Temiz Bir Dünya sahil temizliği etkinliği, Kimsesiz çocuklarla özel antrenman, yetenekliminsiniz Talent Show, Wai-Kru, Muayboran yarışması, ve ayrıca Muay Talay Turnuvası düzenlendi,

Müsabakalar 10-11 Yaş, 12-13 Yaş, 14-15 Yaş ve 16-17 Yaş kızlar ve erkeler olmak üzere 116 sıklete yapıldı. Ev sahibi ülke olarak 116 kategoride sporcu ile müsabakaya giren en büyük takım Türkiye oldu. 110 Kişi ile Rusya ikinci sırayı aldı, Tayland, ABD, Avustralya, Yunanistan, Belarus kalabalık takımlar ile iştirak etti,

116 Kategoride yapılan şampiyona müsabakaları sonucunda, 28 Altın, 15 Gümüş, 23 Bronz toplam 66 madalya ile Rusya Birinci, 22 Altın, 37 Gümüş, 26 Bronz toplam 85 Madalya ile Türkiye İkinci, 10 Altın, 4 Gümüş, 2 Bronz toplam 16 Madalya ile Tayland üçüncülüğüalan takımlar oldular.

 Şampiyona ile ilgili açıklama yapan;Federasyon Başkanı Halil Durna;Bu Faaliyetler sayesinde ev sahipliğimiz ve ülkemizin spora verdiği önem ve değer anlaşılmış, uluslararası alanda tanıtım sağlamış olduk, ayrıca ev sahibi olmanın avantajı ile yüzlerce sporcumuzu yarışmaya getirme şansımız oldu. Eğer bu faaliyet başka bir ülkede olsaydı bu kadar sporcuyla katılamazdık, Başta organizasyonu gerçekleştiren (IFMA) Uluslararası Muaythai Federasyonu Yönetimine ve yerel organizasyon ekibine, Şampiyonaya katılmamıza destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız M. Mehmet Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanımız Bünyamin Bozgeyik’e şükranlarımızı sunarım.

Ayrıca Dünya ikinciliğine taşıyan Milli Takımımızı, Teknik Ekibimizi, Antrenörlerimizi, Sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum dedi,

Başkan Vekili Hasan Yıldız ise;Şampiyona baştan sona kadar (IFMA) Uluslararası Muaythai Federasyonu plan ve programına göre düzenlendi, şampiyona katılan tüm ülkeler Antalya ve ülkemizin güzelliğini konuşarak mutlu olarak ayrıldı, IFMA Yönetim kurulu ilgi ve alakamızdan ve katılımcı ülkelerin çok memnun olduklarına dair mesajlar yolladıklarını ilettiler. Daha önce belirttiğimiz gibi Şampiyona müsabakaların yanında onlarca sosyal etkinlikle coşku ve çocukların eğlendiği bir ortamda gerçekleştirdi, Muaythai olimpik olma yolunda ciddi adımlar atmakta, mükemmel yol almakta, bizde bunun parçası olmaktan memnunuz, bize bu fırsatları veren başta Federasyon Başkanımız Halil Durna olmak üzere Yönetim Kuruluna, Devletimizi en üst makamında olan sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Genel Müdürlüğümüze, İl Müdürlüğümüze, Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a, Kepez Belediye Başkanımı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ediyoruz.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir