“MİRASA SAHİP ÇIKMAYA AND İÇTİK”

Sakarya Zaferi 100. Yıl Minik-Yıldız Muaythai Türkiye Şampiyonası Ankara’nın POLATLI ilçesinde gerçekleşti. “BİR GÜN SİPER, BİR GÜN SPOR”  parolasıyla gerçekleştirilen şampiyona ile birlikte Sakarya Meydan Muharebesinin gerçekleştiği cephelere, yaklaşık 750 sporcu olmak üzere antrenör, hakem, şehit aile yakınları, gazilerimiz toplam 1250 katılımcı ile birlikte ziyarette bulunduk.

Söz konusu şampiyona aynı zamanda bir sosyal proje niteliği taşımakta olup; geleceğimiz olan çocuklarımıza Polatlı’da Sakarya Zaferi ile ilgili tarihi yerler rehberler eşliğinde yapılan gezintilerle milli bilinç ruhu anlatılmıştır. Milli ve manevi değerler açısından büyük önem taşıyan faaliyete; sporcu, antrenör, hakem ve görevlilerin yanı sıra şehit aileleri ile gazi ve yakınları olmak üzere yaklaşık 1250 katılımcı iştirak etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” emrini verdiği ve Kurtuluş Savaşı için bir dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi 100 yaşında!

Dünya tarihinin en uzun meydan muharebesinde Türk Ordusunun taarruzu sonucu Yunan ordusu 13 Eylül’de Sakarya Nehri’nin doğusunda Eskişehir- Afyon hattına kadar geri çekildi. Aynı gün Türk ordusu stratejik bir nokta olan Çal Dağı’nı geri aldı. 20 Eylül’de Sivrihisar, 22 Eylül’de Aziziye ve 24 Eylül’de Bolvadin ve Çay, düşman işgalinden kurtuldu. Sakarya Meydan Muharebesi, çok fazla subay kaybı olduğu için “Subay Muharebesi” olarak da anıldı. Kurtuluş Savaşı’nın son savunma savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de mareşallik rütbesi ve Gazi unvanı verildi.

İsim benzerliği yüzünden Sakarya Meydan Muharebesinin Adapazı/Sakarya ili bölgesinde olduğu kanaati toplumun büyük bir bölümün tarafından “yanlış bilgi” olarak bilinmektedir.  Bu çerçevede bilinen yanlışların önüne geçmek için Sakarya Zaferimizin yaşandığı yer olan Ankara ilinin Polatlı ilçesi sınırları içerisinde yoğun katılımla gerçekleştirilmiştir.

Sakarya Zaferimizin 100. Yılının yaşandığı bu günlerde yapmış olduğumuz bu proje belki de diğer federasyonlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının da dikkatini çekecek olup; daha fazla çocuk ve gencimizin bu alana hareket etmesi sağlanmış olacaktır.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Sakarya Zaferinin 100. Yılı Minik-Yıldız Muaythai Türkiye Şampiyonasına katkı sağlayan yerel yönetimlerimize, yurt merkezlerimize, bölge halkına teşekkür ederiz.

Şampiyonaya katılım sağlayan; kulüp, idareci, sporcu ve spor elemanlarımıza da ayrıca teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

About The Author