Türkiye Muaythai Federasyonu Spor Toto Muaythai Süper Ligi 1. Ayak Turnuvası 10 Mayıs 2022’de Ankara’da yapıldı.

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya farklı illerden 16 sporcu katıldı.

Federasyon Başkanı Hasan Yıldız, basına yaptığı açıklamada, Muaythai Süper ligleri turnuva maçlarına daha önce çoğu milli formayı giymiş 2022 Türkiye Şampiyonası’nda ilk 4 dörde giren sporcuların katılabildiğini söyledi.

Federasyon Başkanı Hasan Yıldız Açıklamasında;  

Hayal proje gerçekleşti; 

Aylar önce açıklamamızdan bilindiği gibi gelecek dönem projelerimizden bir olan ve kimilerine göre kurumsal bir organizasyona gelmesi hayal olan projemiz artık gerçekleşti. Spor Toto Muaythai Süper Ligi maçlarının 9 ayak şeklinde yapıldığını anlatan Yıldız, “Ligin ilk ayak maçlarını bugün Ankara’da gerçekleştirdik. 

Spor Toto Muaythai Süper ligini kurumsal markamız yapacağız,

Spor Toto Muaythai Süper liglerini TV 8.5 ve TV 8’de Acun Medya yayımlayacak,

TV 8.5 televizyon kanalında canlı yayınlanan ligleri Federasyonumuz marka organizasyonu haline gelecek, Spor Toto Muaythai Süper lig’te maç yapan sporcular bunları yetiştiren antrenörler, destekleyen kulüpler sponsorlar marka, organizasyonda yer alacak,

Hedefimiz, Muaythai Spor Toto Süper Ligini adına yakışır dev organizasyonlar şeklinde yurdumuz her yerinde Edirne’den Kars’a kadar gerçekleştireceğiz.  

Faaliyete teşrif eden kurum liderlerine teşekkür ediyoruz. 

Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Federasyonları Daire Başkanı Fatih Uysal, Eğitim Araştırma Daire Başkanı Şükrü Yılmaz, Spor Eğitim ve Araştırma Şube Müdürü Öztekin Üçok, ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Artunç ile EGO Spor Kulübü Başkanı Taner Özgün ve siyasi parti liderleri katılarak maçları izledi. Katkı ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. 

Lig Şampiyonları Milli Takıma alınacak.

Federasyon Başkanı Hasan Yıldız; Ligin sonunda şampiyon olacak sporcular milli takıma seçilecek ve ülkemizi inşallah 2023 Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. 

Bakanlığımıza şükranlarımızı sunarız; 

Başkan Yıldız; Faaliyetimize tüm federasyon faaliyetlerinin yapılmasına destek olan; Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya’ya ve Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, Genel Müdür Yardımcılarımıza, Spor Federasyonları Daire Başkanı Fatih Uysal,  Spor Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Şükrü Yılmaz ve tüm birimlerine, Federasyonumuz Asbaşkanı Halil Demir, Yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kızıl ve Prof. Özden Taşğın’a, Süper Lig ve Özel Faaliyetler Yürütme Kurulu başkanı Hakan Şahade’ye genel sekreterlik ve federasyon personelimize, Dünya Şampiyonası Teknik direktörü Şahin Eroğlu’na, İl temsilciliğimiz ve Ankara ili antrenörleri ile tüm Muaythai camiasına şükranlarımızı sunarız.  

Sponsorlarımıza minnettarız; 

Spor Toto Muaythai Süper ligi proje sponsoru; Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na, Teşkilat Başkanımız Bünyamin Bozgeyik’e, 

Spor Toto Süper Ligi 1. Ayak Ankara Turnuvasının yapılmasına sponsor olan maddi ve ayni destek veren; Başta Federasyonumuz Yönetim Kurulu üyesi Akparti Mamak Meclis üyesi Fatih Şahiner’e, Federasyonumuz Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Atakan İli’ye, Akparti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi/Teşkilat Başkanlığı Ege Bölge Koordinatörü Kurtcan Çelebi’ye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, 

İş Adamlarımız; 

Mehmet Şahin Güneş, 

Abdullah Öz,

İbrahim Murat Gündüz

Serkan Gürses, 

Turgay Şeker, 

Onur Yılmaz, 

Şakir Köse, 

Dragon Altunay Spor Kadir Altunay,

Whiteface Akspor Volkan Akyüz’e,

DGN Ambulans ve Sağlık Dr. Can Doğan’a, 

Dostlar Konağı’na, 

T.C.S. International Certification Services’e, 

ve katkısı olan destek veren herkese samimiyetimle teşekkür ediyorum.” dedi.


About The Author