Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Muaythai Gençler A -B Şampiyonası 03-07 Haziran 2022 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleşiyor.

Muaythai Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Teknik Toplantısı 03 Haziran 2022 tarihinde Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Muaythai Organizasyon Kurulunca yapıldı.

81 ilden 600’e yakın sporcu 150 antrenör idareci vb. katılımcı olmak üzere şampiyonaya toplamda 750  katılımcı iştirak etti.

Okul Spor Faaliyetleri Gençler Muaythai Şampiyonası açılış seremonisi 04 Haziran 2022 tarihinde Trabzon Yomra’da yapıldı.

Açılışta; Yomra Kaymakamı, Yomra Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Federasyonumuz Genel Sekreteri Korkmaz Atalay hazır bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızdan ardından açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Korkmaz Atalay; “Okul sporlarında 3. yaşımızı kutluyoruz. Bu alanda ilk katılımcı rekorumuzu Mersin’de 1250 sporcuyla kırdık. Federasyonca okul sporlarına verdiğimiz önem üst düzeydedir.

Trabzon’da da bu rekorun devamını yaşıyoruz. Küresel salgının hemen sonrasında 750 sporculuk bir katılım son derece memnun edici. Ancak okul sporlarında arzumuz daha kalabalık katılımlı organizasyonlar yapılmasıdır. Şampiyonalarımızı 1500 – 2000 sporcu katılımıyla yapmak hedefindeyiz.

Federasyon olarak “her okul bir spor kulübüdür” parolasıyla yola çıktık. Bunun neticesinde alt yapımızı daha da güçlendireceğimize inancımız tamdır. Dolasıyla spor kulüplerinin okul spor faaliyetlerindeki etkileşimlerinde kulüpler, sporcu seçmekte ve sporcu sayılarını artırmakta zorlanmayacaktır. Bu yelpazenin daha büyüyerek lisanslı sporcu sayısının da artmasına vesile olacaktır.

Şampiyonaya katılım sağlayan sporcu ve idarecilerimize başarılar diliyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Muaythai okul sporlarına gençler kategorisinde ilginin yoğunluğundan dolayı memnuniyetimizi sunar, tüm katılımcılara başarılar dileriz.

About The Author