İLKLERİN FEDERAYONUNDAN BİR İLK DAHA YAŞANDI.

Millilerimiz dünya şampiyonu oldu 

26 Mayıs – 04 Haziran 2022 tarihlerinde Birleşik Arap Emirliklerinde devam eden Muaythai Dünya Şampiyonasında Türk Muaythai Milli Takımı Büyükler Elit klasmanda 4 Altın, 4 gümüş, 10 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya ile PUAN sıralamasında 81 ülke içerisinden DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTUR. 

Federasyon Başkanı Hasan YILDIZ yaptığı açıklamada, “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Türk Muaythai Milli Takımı tarih yazmıştır. Tüm dünyanın gıpta ile izlenen ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bu başarının altında yatan yılların tatlı yorgunluğu, sistematik çalışmanın, yollardır iyi Muaythai yapan dünya ülkelerini hep yakından takip ederek, altyapıya önem verdiklerini , antrenör, teknik ekinin donanımını zirve yaptırdıklarını, yönetimsel anlamda tam bir bütünlük sağlandığını, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri bu gururu yaşananın kıvancı içerisindeyiz. 

Başkan YILDIZ, Bu büyük başarımızı başta ülkemiz için can veren şehitlerimize armağan ediyoruz, dualarını esirgemeyen tüm ülkemiz insanına armağan ediyoruz. Bu başarıyı cennet ülkemize yaşatan Asil Milletin Asil Çoçuklarının alınlarından öpüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.


Millilerimizi kutluyor, bu gururu ülkemize yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.


Asil Milletin, Asil Evlatları, emeklerinize sağlık. VAROLUN.

About The Author