Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Dünya Üniversiteler Mücadele Sporları Kupası hafta sonu Muaythai ile devam etti.

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın üçüncü gününde Atatürk Kültür Merkezi’nde açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Etkinlikte 56 ülkeden gelen Üniversite temsilcisi sporcular geçiş töreni yaptı.

Protokolde; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Fisu Federasyon Başkanı Leonz Eder, FISU Yönetim Kurulu Üyesi Gabriel Kotchofa, Kemal Tamer, IFMA Genel Directoru Charissa Tynan, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ve Genel Sekreter Korkmaz Atalay, Ragbi Beyzbol Softbol ve Amerikan Futbol Federasyonu Başkanı Murat Pazan yer aldı.

Daha sonra Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay yaptığı konuşmada, Samsun’un bir olimpiyat şehri olduğunu belirterek, “Samsun bizi bağrına bastı. Bu organizasyonun üstesinden geleceğimizden asla şüphemiz yok. Bunun gibi nice organizasyonlar başardık daha nicelerini başarırız” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise Samsun’da uluslararası organizasyonların başarıyla yapıldığını belirterek, “Savaştan, küresel barışa ve dayanışmaya sevk edebilecek en güçlü argüman olan sportif bir etkinliğin Samsun’da yapılmasından son derece mutluyuz. Bu organizasyon Samsun’un öz güvenine güven katmış, geleceğe yönelik ufkunu da güçlendirmiştir.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Samsun’un Karadeniz bölgesinin merkezi olduğuna işaret ederek, “Samsun, dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST’i gerçekleştirdi. Hemen arkasından da yine böyle bir turnuvayı yapıyoruz dedi.

FISU Dünya Üniversiteler Mücadele Sporları Kupası Uluslararası Denetim, Kontrol ve Tahkim Kurulu Başkanı Gabriel Kotchofa da Samsun’da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine katılan Türkiye Muaythai Federasyonumuz Başkanı Hasan Yıldız; 6 Spor Federasyonu; Muaythai, Sambo, Wushu, Boks, Güreş, Karate müsabakalarının yapılacağı dev organizasyonda Muaythai’de en fazla madalya alınması için hazırlıklar yapıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ile istişaremizde Muaythai’nin faaliyetin yüz akı olmasını ve en fazla Madalyayı almayı hedefledik, 24 erkek 13 bayan toplamda 37 sporcuyla iştirak ettiğimiz şampiyonada üniversiteli millilerimize başarılar diliyoruz.

Türkiye Muaythai Üniversiteliler Milli Takımımız haftasonu yapılan 10 maçtan 8’ni alarak başarılı bir başlangıç yaptı.

About The Author