FISU-ÜNİVERSİTELER DÜNYA KUPASI DÖVÜŞ SPORLARINDA; TÜRK ÜNİVERSİTELERİ MUAYTHAI MİLLİ TAKIMI DÜNYA KUPASI SAMPİYONU OLDU

MUAYTHAI’DE BEKLENENİ GERÇEKLEŞTİRDİK; 

21-28 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilen FISU-Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Üniversite Federasyonu tarafından düzenlenen; Dövüş Sporları Dünya Kupası Muaythai müsabakalarına 16 ülkeden 62 üniversite katıldı. 

24 Eylül 2022’de başlayıp 28 Eylül 2022 final maçları ile biten Dünya Kupası müsabakalarında Türkiye Üniversiteler Milli Takımımız 7 altın, 7 gümüş ve 15 bronz ile toplamda 29 madalya kazanarak  DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU olmuştur. 

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yildiz; Muaythai’de başarılarımız tesadüf değil, yıllar önce hedeflediğimiz sonuçları alıyoruz.

Hedeflerimizi gerçekleştirmede bize destek olan basta devletimize, bakanlığımıza federasyonumuz yonetici, idareci, antrenör, kulüpleri ve sporcularımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Başta; FISU-World Cup Combat Sports (Dövüş Sporları Dünya Kupası) organizasyonu ülkemize kazandıran, başarılı bir şekilde düzenleyen; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr Mehmet Günay’a ve ekibine, faaliyetin gerçekleştirilmesini sağlayan;  Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Bakanlığımız teşkilatına, gece gündüz çalışan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Samsun Belediye Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

About The Author