“Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 ve Ahlat Etkinlikleri Çocuklar Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonası Müsabakaları” Ahlat Etkinlikleri 24-29 Ağustos 2024 tarihlerinde Bitlis, Ahlat ve Malazgirt’te gerçekleştirildi.

24 Ağustos 2024 teknik ve idari toplantısı, 25 Ağustos 2024’te Ahlat Etkinlikleri, 26 Ağustos 2024 Malazgirt Zaferi etkinlikleri, 27-29 Ağustos 2024 tarihlerinde ise Şampiyona müsabakaları yapılan faaliyet hakkında açıklama yapan; Türkiye Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay; Çanakkale, Bilecik Söğüt, Sakarya Polatlı, Dumlupınar bu gün ise Ahlat ve Malazgirt’teyiz. “Bir Gün Spor Bir Gün Siper” sloganı ile Milli şuuru spor ile yaşatacağız dedi.

Teknik toplantıda konuşan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ise; Türkiye Muaythai Federasyonu olarak kuruluşumuzdan bu yana tarihi ve milli önemli projeler yapan bir federasyonuz, çocuk ve gençlerimizi tarihsel bilinç, Milli destur ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri için caba gösterdik. Spor ile birlikte toplumda Milli bilinç olgusunu ortaya çıkarmayı görev edindik.

Katılımcı, İdareci, Antrenör, sporculara ve görev yapan Hakemlerimize ve Organizasyonda emeği geçenlere başarılar diliyorum dedi.

Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 Anadolu Fethi Zaferini ve Ahlat Etkinlikleri Çocuklar Minik-Yıldız Muaythai Türkiye Şampiyonası öncesi 25 Ağustos 2024 pazar günü Ahlat Etkinlikleri Cumhurbaşkanımız meydana ziyareti ve konuşması, 26 Ağustos 2024 Pazartesi Malazgirt Muharebesi ve anıtı ile Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret edildi.

Anadoluyu Türk Yurdu yapan Selçuklu Sultanı Alparslan’nın zaferi şuurunu çocuklarımaza yerinde anlattırdık. Vatan ve milletimiz için şehit olan atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 ve Ahlat Etkinlikleri Çocuklar Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonası Müsabakaları açılış töreni ise 27 Ağustos 2024 tarihinde Bitlis Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Ticaret Odası Başkanı Bilal Adabağ, Rektör yardımcıları Federasyonumuz Başkanı Hasan Yıldız ve Genel Sekreteri Korkmaz Atalay açılışta yer aldı.

Açılışta konuşan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız; Bitlis Ahlat Malazgirt Bu kadim topraklarda böyle bir tarihte tarihi zaferlerin alındığı Ağustos ayında, Çanakkale, Bilecik, Sakarya, Polatlı, Dumlupınar ve bugün Bitlis, Ahlat, Muş, Malazgirt, coğrafyasındayız. Gururluyuz. Mutluyuz. Organizasyona katkısı olan Başta Valimiz, Rektörümüz, Bölge Başkanı Ticaret Odası Başkanımız, yerel yöneticilerimiz, İl temsilcilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş; Faaliyetin Bitlis Üniversitesi rektörüğünde yapılmasında mutlu olduklarını, Besyo ve Spor akademisi için ciddi çalışmalar yaptıklarını katılımcı tüm kafilelere başarılar dinlediklerini ifade etti.

Bitlis Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu; Sporun toplumda ahlak bilincini yazdığını, bununla beraber Milli bilinç olması halinde sağlam güvenilir bir toplumun var olacağını, ifade etti. Sporun her türlü kötü alışkanlıkları yok edeceğine inandığını ifade eden Vali Karaömeroğlu, Bitlis’e gelip faaliyete katılan tüm kafilelere teşekkür ettiğini bu faaliyetleri her yıl Bitlis’e getirmenin planını yaptıklarını, başarılar dilediğini söyledi.

Üç gün süren müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.