Hasan Yıldız, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanlığı’na Yeniden Seçildi

Türkiye Muaythai Federasyonu, 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de gerçekleştirildi. Genel Kurulda mevcut başkan Hasan Yıldız, tek aday olarak yer aldı.

199 Delegeden oluşan Genel Kurula 141 delege katılarak oy kullandı.

Hasan Yıldız, kullanılan 141 oyun tamamını alarak yeniden Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı oldu. 

Yıldız’ın Başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda;

Korkmaz Atalay, 

Hasan Siret Albayrak, 

İbrahim Somtaş, 

Atakan İli, 

Hamit Durmaz, 

Hulusi Elmas, 

Fatih Şahiner, 

Aşkın Dinçer, 

Birol Topuz,

Çağan Atakan Arslan

asıl üyelerden oluşurken; Yönetim Kurulu yedek listesinde Mehmet Gür, Hasan Urlu, Şakir Bayramoğlu, Mecit Klavuz, Murat Önder, Furkan Durna, Özden Taşgın, Mürsel Sevindik, Ömer Faruk Çelik, Hanife Altun, Aslı Gündüz yer aldı. 

Disiplin Kuruluna:

Asıl; Av.Kaan Özgür Kayıcı, Av.Sabahattin Çetin, Av.Yunus Akçay, Av.Mustafa Kaymak, Av.Alperen Altınparmak, 

Yedek; Orhun Üstün, Av.Sinem Çetin, Av.Burak Evci, Av.Esra Sara Esin, Av.Burcu Tolukan.

Denetim Kuruluna:

Asıl; Halil Uluşen, Seyfettin Şahan, 

Yedek; Mustafa Lenk, Zafer Gökgöz seçildi.

Genel Kurul Divan Başkanlığını Seyfettin Şahan, Başkan Yardımcılığını ise Halil Uluşen yaptı.

Gündem yayımlanış sırasına ve verilen önergelere göre yapılırken Türkiye Muaythai Federasyonu faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi ve yeni dönem Genel Kuruldan onay aldı. 

Hasan Yıldız, konuşmasında; 2021 yılından itibaren başkanlık sürecinde elde edilen başarıları ve geliştirdikleri projeleri vurguladı. Yıldız, “Dünya Muaythai Federasyonu ve Avrupa federasyonundaki liderliğimiz, bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu süreçte daha aktif olmayı hedefliyoruz,” dedi.

Ayrıca; Bölgesel şampiyonaların devam edeceğini belirten Yıldız, Türk sporunu ve muaythaiyi sadece ülke içinde değil, Akdeniz ülkeleri, Avrupa ve dünya genelinde de geliştireceklerini ifade etti. Ayrıca, Avrupa Elitler Ligi’nin kurucu ülkesi olmayı planladıklarını ve bir kamp merkezi için projeler geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Hasan Yıldız başkanlık seçiminin akabinde bir teşekkür konuşması yaptı, konuşmasında şunları söyledi; “Muaythainin kuruluşundan bugüne demokratik, şeffaf, izlenilebilir, görülebilir, denetlenebilir bir sistem kurmak için bu çok projeler yaptık. İl il dolaştık, bölge bölge dolaştık, bir çok organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonlarla Muaythai’ın marka değerini, vitrinini daha iyi hale getirmek için çalıştık. Biz geçmişten, 2006’dan beri Muaythai çalışıyoruz. Ben Muaythai’ya milli takım antrenörü olarak başladım. Sporculuk yaptım. Bir dönemde teknik direktörlük yaptım. Genel koordinatörlük yaptım. Yürütme kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, Asbaşkanlık ve başkan vekilliği yaptım. Bu yöneticiliği Halil Durna yanında yıllarca yaptıktan sonra bu işin başına geçip daha iyi bir lider olmaya karar verdim.

Tabii liderlik vasfını herkes talebiyle yapabilir. Gerçekten iyi bir şekilde yetişip spora bir şeyler kazandırmak için talep etmek gerekir. 

Sistem olarak, stratejik olarak, gelişmişlik olarak daha çok ile bölgeye yayılmışlık olarak.

Bugün geldiğimiz nokta, az önce konuşmasında konuyu vurgulayan sayın Atalay’ın da ifade ettiği gibi bir çok olimpik spor dalının önündeyiz. 

Bugün konuşmamda faaliyet raporunu sunarken belirttiğim gibi bireysel Süper Lig’i olan nadir Federasyonlardan biriyiz. 

Bölge şampiyonaları yapan nadir Federasyonlardan biriyiz. Bölge Yürütme kurulları olan futbol federasyonu dışında bölge yönetimleri yoktur. Alt branşımızı geliştirmesi için Muaythai İl Temsilciliklerimize Jujitsu sorumlusu İl Temsilcisi Yardımcıları atadık. 

Bugün Avrupa’da Elitler ligi düzenleyeceğiz. Bu belki daha önce hiç yapılmamış bir proje. Bu projenin bir Türk mimari olarak Türkiye Muaythai Federasyonundan çıkan bir modelle yapacağız. Bu bize gurur veriyor.

Temennimiz gelecek dört yıl, daha iyiye nasıl gidebiliriz. Bugün yönetim kurulumuza seçilen çalışma arkadaşlarım ile beraber aynı zamanda şunu belirtmek istiyorum.

Bundan önceki yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarla dört dörtlük faaliyetler düzenledik. Herkes görevini başarıyla yürüttü. Vizyon ve misyon olarak sürekli revizyon, değişim ve değişik enerjinin sporumuza daha çok yansıttık. Türk sporuna ve Muaythai’ya katkı vereceğini düşünerek sürekli her dönemde yenilendik. Yeni arkadaşları içimize aldık. Mevcut yapıdaki aynı adam yanımızda 20 yıl oturmasın sürekli değiştirelim ki yenilerin enerjisinden yararlanalım. Şu anda yeni dört yıl için kurduğumuz yönetim kurulunda çok değerli arkadaşlarımız var. Kayseri Spor A.Ş. Genel müdürümüz var. Çağan Atakan Arslan gibi dünya şampiyonu, Survivor şampiyonu Milli sporcular var. Birol Topuz gibi devasa profesyonel spor organizasyonu yapan arkadaşlarımız var. 

Sporun içerisinden ya da iş hayatından, siyaset çevresinden gelen çok değerli arkadaşlarımız var. Bunların hepsinin enerjilerinden Muaythai’yi çok daha fazla büyütmek için bu sporu çok daha ileriye götürmek ve daha iyi projeler yapmak için yararlanacağız. Bu dört yıl canla başla çalışacağız.

Katkılarınız ve desteginiz için çok teşekkür ediyorum.

Bugün bizim karşımıza bir rakip çıkmadıysa siz çıkartmadınız. Bugün seçime tek başıma giriyorsam siz tek başıma bu bu işi yapmama karar verdiniz, bizden başka kimseyi desteklemediniz. Biz bugün sizin karşınızdayız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” diyerek Sayın Yıldız konuşmasını tamamladı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir