Muaythai Milli Takımı U23 Ümitler ve Gençler Çocuklar Avrupa Muaythai Şampiyonasına damga vurdu.

IFMA-EMF U23 Ümitler Gençler Çocuklar Avrupa Muaythai Şampiyonası 21-28 Mart 2023 tarihinde Ankara Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleştirildi.

22 ülkeden 377’si sporcu olmak üzere 550 katılımcı ile yapılan Avrupa Muaythai Şampiyonasında Türk Milli Takımımız 32 altın, 47 gümüş ve 25 bronz ile toplam 102 madalya kazanma başarısını elde ederek şampiyonaya damga vurdu.

Şampiyona ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, “Türk Muaythai Milli Takımının son beş yılda, Dünya’nın en iyi takımları içerisinde kürsüde final veya ilk üç kürsüde yer aldığını, elde ettiği derecelerle şampiyonalara damga vurduğunu söyledi.

Elde edilen dereceler ile başarı zincirine bir halka daha eklendiğini kaydeden Başkan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Kasapoğlu ile Bakanlığımız misyon, vizyonunun global ölçüde büyüdüğünü, dünyada organizasyonda ve her dalda sportif marka ülke haline gelindiği ifade etti. Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzün desteği ile Federasyonumuzu her alanda en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sporcularımız her zaman olduğu gibi bu şampiyonada da bizlere gurur üstüne gurur yaşattılar. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sporcuların başarısı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Başarıda etken olan Antrenörlerimizi, idarecilerimizi emeği olan herkesi tüm sporcularımızı kutluyor, ailelerine teşekkür ediyorum.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ayrıca; Eylül ayında ülkemizde gerçekleştirilecek Dünya Gençler Şampiyonasına Antalya’da ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

About The Author