Türkiye Muaythai Federasyonu Sultan Alparslan Malazgirt 1071 Zaferi/Ahlat Türkiye Çocuklar Muaythai Şampiyonası için Bitlis Valisi Sn. Erol Karaömeroğlu ile Bitlis Eren Üniversitesi rektörü Prof Dr. Sn. Necmettin Elmastaş ziyaret edildi.

Gerçekleşen ziyarete Türkiye Muaythai Federasyonumuz Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Merkez Yürütme Kur.Başk Atakan İli, Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Ömer Uğur, Muaythai İl Temsilcisi Halis Ölgen yer aldı.

Bitlis Valisi Sn. Erol Karaömeroğlu şampiyonanın “Birgün Spor Birgün Siper” tarihi şuur sloganını çok beğendiğini belirtilerek bu tür milli bilinç projelerini her zaman desteklediklerini Muaythai ekibini  bu tür organizasyonu düzenledikleri için tebrik ettiğini ifade etti.

Ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Necmettin Elmastaş ziyaret edildi

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sn. Necmettin Elmastaş yaptığı açıklamada bu topraklar kadim yerlerdir, kim ki bu duygular ile hareket ederek tarihimizi yaşatmaya çalışıyorsa tarihte iz bırakanlar listesinde yerini alır. Muaythai federasyonu da bu listeye girmeyi hakedenlerden olacaktır inşallah diyerek projede emeği geçenleri tebrik etti. 

Federasyon Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Milli bilinç projelerini büyük bir heyecanla her yıl başka tarihi bölgelerimizde sürdürdüklerini çocuklarımıza yaşattığımız milli bilinç ruhu duygusunun muhteşem olduğunu, geleceğe bırakacağımız en büyük mirasın çocuklarımız olduğunun bilincinde olduklarını, 

Bu vesile ile Sultan Alparslan Malazgirt zaferi 1071 Ahlat Türkiye Çocuklar Muaythai Şampiyonasının  24-29 Ağustos 2024 tarihlerinde Bitlis/Muş il ve ilçelerinde sosyal programlar ve maçlar boyutunda devam edeceğini, maç yapılacak yer, konaklama vb iş ve işlemlerin hepsinin altyapı hazırlıklarının bitirildiğini yakın zamanda federasyonumuz resmî  web sitesinden paylaşılacağını ifade etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız yaptığı açıklamada; Yıllardır tarihi bilinç ve şuuru çocuklarımıza ve Türk toplumumuza hatırlatmak üzere Çocuklar Muaythai Şampiyonalarını yapıyoruz, Çanakkale, Bilecik, Polatlı, Dumlupınar ve şimdi Ahlat Malazgirt bölgesinde olacağız, ecdadımızı hatırlayacağız dedi.