14 Ağustos 2024

Paris 2024 Oyunları dolayısıyla Uluslararası Tanınmış Spor Federasyonları Birliği AIMS Başkanı Stephan Fox ve IFMA’nın kutlama resepsiyonuna katılım sağladı. 

Kutlama resepsiyonunda İslam Dayanışma Spor Birliği ISSA ile protokol imzalandı. Muaythai Resmi madalya sporu olarak kabul edildi ve Jujitsu branşı için de yeşil ışık yandı.

Ayrıca; Pan Amarikan Olimpik Oyunlarında Muaythai müstakarının yapılacağı belirtildi.

Daha sonra; Istanbul Hause’da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Olimpiyat Komiteleri, EOC 2027 Avrupa Oyunları Resepsiyonuna katıldık. Paris’te kurulan İstanbul Evi’nin açılış töreninde Avrupa Olimpiyat Komiteleri Başkanı Spyros Capralos, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı SportsAccord Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Prof.Dr Uğur Erdener, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Üyesi Avrupa Oyunları Komitesi Şefi, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Hasan Arat ile bir araya geldik. 

Gelecek her zaman geçmişten daha iyi olsun,  Türk sporu ve Muaythai’nin gelişmesine etki eden başta Bakanlığımız, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz, Federasyonumuz olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.