Muaythai Milli Takımımız Elite Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonasına Katılmak üzere bugün İstanbul Havaalanından yola çıktı.

Faaliyet Uluslararası Muaythai Federasyonu-IFMA’nın 30’cu yıldönümüne denk geldiği için, dünyanın her yerinde 100’ün üzerinde takım, 1.000’in üzerinde delegasyon ile katılım sağlayacak.

Türkiye Muaythai milli takım kafilesinde; 21 sporcu, 1 teknik direktör, 7 antrenör, 1 doktor ve teknik asbaşkan (Kafile Başkanı) ve idareci yer alıyor.

Federasyon Başkanı Hasan Yıldız; Muaythai milli takımımızın 2022’de kürsünün zirvesine oturduğunu, dünyada Türkiye, Tayland ve Rusya’nın ilk üçü oluşturduğunu, hedefimizin birçok kiloda şampiyonluk veya final oynamak istediklerini ifade etti.

Teknik Asbaşkan Halil Demir; Takımın iyi bir hazırlık ve kamp yaptığını, fiziksel ve motivasyon olarak şampiyonluğa hazır olduklarını kamp imkanı sunan Federasyon Başkanlığına, Çorlu Belediye Başkanlığına teşekkür ettiğini, sporcuların zirvede kalmak için iyi hazırlandıklarını ifade etti.

Dünya Büyükler Muaythai Şampiyonası görevli Teknik Direktör Burhan Çelik; “Milli Takımlar Sportif Direktörü Göksel Cingöz ve Federasyon Milli takımlar teknik direktörü Yılmaz Çeken ile teknik, taktik, fizik, kondisyon, performans antrenmanları, plan ve programla uyguladıklarını, tesadüfen takıma giren veya referansla gelen sporcu yok. Sporcular rakiplerini yene yene en az 4 sporcu ve üstü ile maç yaparak takıma girmiştir. En küçük sıkletten en büyüğüne hepsi şampiyon, Takımımıza güveniyoruz. Allah’ın izni ile yine zirvede olacağız. Bize bu imkanı veren önce Bakanlığımıza, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze, Spor Toto Teşkilat Başkanlığına Federasyonumuz başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyonayı; www.olympics.com Olimpiyat Kanalı IFMA dahil 40’tan fazla yayıncı, açılıştan kapanış törenine kadar IFMA 2023 Dünya Şampiyonasını yayınlayacak. Müsabakalar Rsportz üzerinden canlı takip edilebilecek.

Şampiyonaya katılan Türk Milli Takımına başarılar diliyoruz.

About The Author