Federasyonumuz 2023 Faaliyet Programında yer alan ve 21 Haziran – 02 Temmuz 2023 tarihlerinde Polonya’nın Karkow kentinde yapılması planlanan Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) Avrupa Oyunları kapsamında Muaythai program dahilinde 23-28 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

Avrupa Oyunları kafilesinde; Dünya ve Avrupa Şampiyonasında ilk iki dereceye girerek kota alan sporcular; Gülistan Turan, Ezgi Keleş, Kübra Kocakuş, Bediha Taçyıldız, Enis Yunusoğlu, Sercan Koç;
Teknik Direktör Göksel Cingöz, Antrenör Ali Şah, İdareci Korkmaz Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar Genel Müdürlüğünce onaylanan 9 kişilik kafileye ek Federasyon Başkanı Hasan Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Hasan Siret Albayrak yer alacak.

Uluslararası Muaythai Federasyonu IFMA tarafından Uluslararası Teknik Delege Bedrettin Erdoğan AYDIN, Uluslararası Teknik Görevli (ITO) olarak görevlendirilen; Erdinç PATLAR, Hamit DURMAZ, ve Merve Nur ÖZ’e ise tüm giderleri Avrupa Oyunları organizasyonu tarafından karşılanarak görev verildi.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı aynı zamanda Avrupa Muaythai Federasyonu EMF İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hasan YILDIZ, Oyunlar ile ilgili olarak;
“IFMA, bir ülkeye en faz 6 sporcu kotası verebiliyor. Biz 9 sporcu ile katılabilecek kotayı yakaladık ancak talimatları gereği sadece dünya 1. ve 2.’lerimizi aldılar. Kotayı full dolduran ülkeyiz, ayrıca Faaliyetin Polonya’da olmasına rağmen Uluslararası Muaythai Federasyonu Teknik Kontrol delegesi Federasyonumuz MHK Başkanı Dr. Bedrettin Erdoğan Aydın, MHK Başkan Yardımcıları Hamit Durmaz ve Erdinç Patlar, Uluslararası Hakem Merve Nur Öz, ITO olarak görev aldı. Bu bizim Avrupa Federasyonundaki (EMF)de güvenilir, işini layıkıyla yapan bir federasyon olduğumuzun kanıtıdır.
Avrupa Oyunlarına Muaythai sporunun girmesinde etken olan, katılmamıza destek veren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yrd. Avrupa Oyunları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Arat’a, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’e, Gençlik ve Spor Bakanlığımız Uluslararası Organizasyon Genel Müdürlüğüne, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Ömer Altunsoy, Genel Müdür Yardımcılarımız Fatih Uysal ve Murat Kocakaya’ya teşekkür ederiz” dedi.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

About The Author