Gençlik ve Spor Bakanlığımız Okul Sporları Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası, 06.06.2023 tarihinde yapılan teknik toplantı, eşleşmeler ve kuralardan sonra 07.06.2023 günü Açılış Töreni ile başladı.

4 Eylül Taha Akgül Spor Salonunda yapılan Açılış töreninde; Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Genel Sekreter Korkmaz Atalay, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, Okul Sporları Şube Müdürü Ergun Çoban, Türkiye Muaythai Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Asbaşkan Halil Demir, Özden Taşgın, Mürsel Sevindik, Federasyon İl Tertip Kurulu üyesi Ekrem Aris, Merkez Hakem Kurulu Sekreteri Aydemir Kırbaş, Müsabaka Baş Hakemi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi BHK Başkanı Mehmet Sahin Güneş, görevli hakemler, idareci-antrenör ve sporcular yer aldı.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız açılışta yaptığı konuşmada; “Bu yıl Muaythai sporunda yoğun faaliyetler yapıldı. Muaythai’nin okul sporlarında yapılması altyapı ve çocuk gelişimi için çok önemli, bu sebeple Muaythai sporumuzun Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporlarında oynatılmasında başta etken olan Genel Sekreterimiz Korkmaz Atalay’a, yeniden Gençlik ve Spor Bakanı olan Osman Aşkın Bak’a ve Federasyonumuz yönetim kuruluna Bakanlığımız Okul Sporları birimine ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Faaliyete katılan okul idarecisi, beden eğitimi öğretmeni, antrenör, sporcu ve görev yapan hakemlerimize hem teşekkür ediyor hem de başarılar diliyorum” dedi.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik ise; “Faaliyetin Sivas’ta yapılmasından dolayı memnun olduklarını, ev sahibi olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ve başarı dilediği” ifade etti.

Açılış sonrası müsabakaları izlemeye gelen Sivas Gençlik Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç; “Okul Sporları organizasyonların Sivas’ta yapılmasından dolayı teşekkür ettiğini, Sivas ilinin binlerce sporcuyu ağırlayacak kapasite ve tesisin bulunduğunu, uluslararası düzeyde yapılacak faaliyetler için hazır olduklarını ve katılımcılara başarılar dilediğini” ifade etti.

Şampiyonaya katılan sporcularımıza başarılar dileriz.

About The Author