Hasan Yıldız; Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında Muaythai ile dünyada en başarılı spor ülkelerinden biri olduğumuzu gösteriyoruz.

Uluslararası Muaythai Federasyonu IFMA 30.Yıl Kutlama gecesinde Ülke olarak 4 önemli ödül aldık,

-Hasan Yıldız Başkanlığında Yılın Federasyonu (Federation of The Year), Ödülü,

-2023 Yılının en iyi Ev Sahibi Ülke ve Şehir Kıta Şampiyona İstanbul Türkiye ödülü (Best of City Continental Championships Istanbul Türkiye), 

-51 Kg Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Gülistan Turan 2023 Elite Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonasında En İyi Kadın Sporcu Ödülü, (Elite Word Mauythai Championsips Best Female Technical Athlete),

-Federasyonumuz Merkez Hakem Kurulu Başkanı, Uluslararası Muaythai Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı ve IFMA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erdoğan Aydın; Muaythai Sporunun Uluslararası alanda gelişmesine katkı sunan Teknik Delege olarak ödül almıştır.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız; verdiği demeçte; Bu yıl Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı dolayısıyla yaptığımız tüm faaliyetlerde 100. yıl logosunu kullanarak gerçekleştiriyoruz,  çok yoğun faaliyet programını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Ocak, Şubat 2023 Çocuklar, Gençler, U23 Ümitler ve Büyükler Kadın ve Erkeler Kategorisi yerel ve Ulusal Şampiyonaları yaptık, 06 Şubat 2023 Tarihinde 11 ilimizi etkileyen ve üzüntü ile yaşadığımız deprem dolayısıyla ertelediğimiz, Milli takım seçmesi düzeyindeki şampiyona finallerini yaptık.

21-28 Mart 2023 Tarihlerinde Çocuklar Gençler U23 Ümitler Avrupa Muaythai Şampiyonasını 22 Ülkeden 600 Katılımcı ile Ankara Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleştirdik. 

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Okul Sporları Birimi bünyesinde İlköğretim, Orta Okul ve Lise Okul sporları Türkiye Birinciliklerin yapılması için teknik organizasyonumuzu yaptık, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğinde Üniversiteliler Muaythai Türkiye Şampiyonasını  düzenlenmesini sağladık.

Elite Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonası için Tekirdağ Belediyesi işbirliğinde Milli Takım kampı gerçekleştirdik, 03-13 Mayıs 2023 Tarihlerinde Bangkok’ta yapılan Elit Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonasında 41 Puan ile Dünya’nın en iyi takımı olduk dedi.

Hasan Yıldız; bu ay 21 Haziran 02 Temmuz 2023 tarihlerinde Polonya’nın Karkow kentinde Avrupa Olimpiyat Komiteleri Ovrupa Oyunları yapılacak, 24 Spor Federasyonu buna hazırlanıyor, Muaythai Milli Takımımız Kayseri Talas tesislerinde kampa girdi,6 sporcu ile Avrupa oyunlarına damga vuracağız, daha sonra 29 Eylül 08 Ekim 2023 tarihlerinde ülkemizde ev sahipliğini de Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonasını yapacağız, bitiminde 09-13 Ekim 2023 Dünya Muay Talay Su oyunları Kupası Yapacağız,  her yıl gerçekleştirdiğimiz IFMA-Uluslararası Antalya Açık Kupası ve Avrupa Elit Büyükler Muaythai Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız,

Türkiye Yüzyılı, tüm dünyaya duyurulacak.

Bize ve bu vizyonu dünyaya göstermemize destek veren; Başta Cumhurbaşkanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcılarımız Daire Başkanlarımız ve Spor Toto Teşkilat başkanlığımıza, Spor birimlerimiz, spora sahip çıkan ulusal yerel yönetim ve spor kamuoyuna teşekkür şükranlarımızı sunuyorum.

About The Author