European Olympic Committees European Games 2023

21 Haziran – 02 Temmuz 2023 tarihlerinde Polonya Karkow kentinde yapılacak olan European Olympic Committees European Games 2023 Oyunları için katılım sağlayacak federasyonlarımızın milli takımları yola çıkmaya başladı.

Ülke olarak; 19 Federasyon 193 Sporcu ile katılım sağlanacak oyunlarda 48 ülke, 29 spor disiplini, 26 branş, 7.500 sporcu yer alacak.

Oyunlarda ilk defa oynayacak olan Muaythai’de 5 erkek 5 kadın olmak üzere 10 kategoride yapılıyor. 23-28 Haziran 2023 tarihinde Oyunları programında yer alan Muaythai’de Türkiye Muaythai milli takımı olarak 10 kategoriden 6 sporcu kotası ile ülkemizi temsil edeceğiz.

Milli sporcularımız; Gülistan Turan, Ezgi Keleş, Kübra Kocakuş, Bediha Taçyıldız, Enis Yunusoğlu, Sercan Koç, Teknik Direktör Göksel Cingöz, Antrenör Ali Şah yer alıyor.

Muaythai Sportif Direktörü ve Avrupa Oyunları Takımı Teknik Direktörü Göksel Cingöz;  “Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında şampiyon olmuş ve kota almış milli sporcularımızla çok güçlü takımla katılacağız. Hedefimiz altın madalyalar ve takım şampiyonluğu. Bize destek veren basta Federasyonumuz Başkan ve yönetim kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve devletin tüm birimlerine teşekkür ediyorum.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ise; “Oyunlara katılmak ciddi bir prestij, önce buna çalıştık, sonra kota için sporcularımızı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında şampiyonluk alarak kota aldık. Şimdi ise ektiğimizi uluslararası spor otoritelerinin en çok önemsediği “olimpik sayılan” arenasında toplayacağız” dedi.

About The Author