Federasyonumuza alt branş olarak bağlanan Jujitsu Spor dalına ait Türkiye Şampiyonası Mardin’de başladı. 

24-27 Ağustos 2023 tarihlerinde Mardin’de devam eden Jujitsu Türkiye Şampiyonasına 55 ilden 520 sporcu iştirak etmektedir. Bir nevi Jujitsu  milli takım seçmesi seçmesi niteliği taşıması nedeniyle yoğun bir katılım gözlemleniyor.

Federasyon Başkanı Hasan YILDIZ yaptığı açıklamada Jujitsu branşının ilk faaliyetini gerçekleştiklerini bu vesile ile şampiyonaya katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu, kısa sürede jujitsu branşının büyük kitlelere ulaşacağına inancının tam olduğunu, bunun için tüm federasyonun kadrosunun yöneticisi, idareci olarak altyapının güçlü olduğunun bu vesile ile jujitsu branşının kurumsallaşmada çok hızlı süreci tamamlayacağını belirterek, şampiyonaya iştirak eden tüm katılımcılara başarı dileklerimi iletti.


Ayrıca; Faaliyetin Mardin ilimizde yapilmasinda katkı sağlayan, Mardin Valimize, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Beytullah Birlik’e, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Jujitsu Yürütme, Teknik ve organizasyon ekibine, Mardin yerel organizasyon personeline ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik; Jujitsu Türkiye Şampiyonası’nın Mardin’de yapılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Mardin’in sporun da cazibe merkezi haline geleceğini belirten Birlik, “Unutulmayacak, tarihe geçecek ilk Türkiye şampiyonası şu an Mardin’de yapılıyor. 39 ilden gelen çok kıymetli sporcularımıza, antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Medeniyetlerin beşiği Mardin, inşallah sporun da cazibe merkezi haline gelecek.” diye konuştu.

Devletin yaptığı modern tesislerle herkesin artık spora kolayca ulaşabildiğini dile getiren Birlik, “Artık herkes spor yapabiliyor. Sporu yaşam biçimi haline getirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımız artık sokak köşelerinde değil, spor salonlarında, havuzlarda, statlarda spor yaparak zamanını geçirecek.” ifadelerini kullandı.

About The Author