01 Ekim 2023 tarihinde 72 Ülkenin katılımıyla Antalya/ Kemer’de düzenlenen IFMA Gençler, Yıldızlar, Minikler Dünya Şampiyonası 7 Ekim 2023 tarihinde Final maçları ile sona erdi.

Dünya şampiyonası sonucunda Rusya’nın takım sıralamasına alınmaması sebebiyle Milli Takımımız takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.

Milli takımımız genel kategorilerde 17 altın, 40 gümüş ve 23 bronz ile toplamda 80 madalya alarak birinciliği alırken, hemen arkasından 8 altın 2 gümüş 4 bronz toplamda 14 madalya ile Tayland ikinci, 7 altın 15 gümüş 19 bronz  ile toplamda 41 madalya alarak takım halinde üçüncü ülke ise Kazakistan oldu. 

Şampiyon olan sporculara protokolde bulunan Tayland Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom,Uluslararası Muaythai Federasyonu lFMA Başkanı Dr. Sackcai Tapsuvan, IFMA genel sekreteri Stefan Fox, IFMA direktörü Charissa Tynan, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı ve Avrupa Muaythai Federasyonu EMF İcra Kurulu Başkanı Hasan Yıldız, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Izzet Tekekli, Turkiye Muaythai Federasyon Yönetim Kurulu ve Genel Sekreteri, Ulke Federasyon Başkanları madalyalarını taktılar. 

Federasyon Başkanımız Hasan Yıldız; ülkemize gelen Federasyon Başkanlarına  lFMA Başkanı Dr. Sakchai Tapsuvan’a,  Genel Sekreteri Stefan Fox’a ve Federasyon temsilcilerine şampiyona  anısına plaket takdim etti. 

Finallerin ardından muhteşem bir ödül, gala gecesi ile sona eren Dünya Şampiyonası katılımcı ülkelerin geri dönmesi ile son buldu. 

Türkiye Muaythai Federasyonu Baskanı Hasan Yıldız; 

“Yine yeniden Muaythai, devam diyoruz…

Bizim çocuklar yine Dünya Şampiyonu oldular. 

Muaythai dolu dizgin.

17 Altın, 40 gümüş 23 bronz olmak üzere toplamda 80 altın madalya ile Dünya Şampiyonu olduk. Dünyanın en büyük takımlardan biriyiz, güçlü ülkeyiz, marka ülkeyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Muaythai milli takımımız Avrupa’da, dünyada zirve benim diyor ve zirveyi bırakmıyoruz. Zirveye ulaşmak zordur, zirvede tutunmak bir o kadar daha zordur. Türk Milli takımı bu zorlukları başarıya dönüştüren olgunluğa, tecrübeye, kurumsallığa ulaşmıştır, milli takımın bu başarıya ulaşmasında emek veren Basta bize destek veren Bakanımız Osman Aşkın Bak ve tum bakanlik birimlerimize, Federasyonumuz yönetim kurulu, genel sekreterlik, idareci, antrenör , sporculara teşekkür ediyorum.

“Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz” düsturuyla hareket ederek hep ürettik, üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin gençliğine katma değer katmaya devam edeceğiz. Muaythai spor dalında dünyaya yön veren ülke olmaya devam edeceğiz. Muaythai branşının olimpiyatlara girmesinde en büyük katkıyı sunan ülke olmaya devam edeceğiz. Milli manevi değerlerdeki projelerimiz ile sporumuzu birleştirerek milli ruhu devamlı canlı tutacağız. Adil sporcu seçimimiz ile hakkaniyet ruhunu her daim her platformda gösterdik bu konuda örnek olmaya devam edeceğiz. Ortak paydamız Ayyıldızın etrafında safları sıklaştırmaya devam edeceğiz. Ülkemize kazandırılan şampiyonlukları anlatarak öğreterek yaşayacağız.

Ülkemizde böyle büyük bir organizasyonun düzenlenmesine imkan veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve tüm birimlere şükranlarımızı sunarız.

About The Author