Türkiye Muaythai Federasyonumuz mili takımı kafilesi Dünya Mücadele Oyunlarına katılmak üzere yola çıktı.

20 Ekim 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde başlayan ve 31 Ekim 2023 tarihinde sona erecek olan World Combat Games (Dünya Mücadele Oyunları) 16 Spor Federasyonu yer alıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin kontrolü ile SportAccord tarafından organize edilen oyunlar Mücadele Sporlarınin Olimpiyatları sayılıyor.

28 Ekim 2023 ile 30 Ekim 2023 tarihlerinde Muaythai Dünya ve Avrupa Şampiyonalarından kota alarak oyunlara katılmayı hak eden 3 sporcumuz 63 Kg Kadınlar Bediha Taçyıldız ve 60 Kg Kubra Kocakuş, 60 Erkekler Sercan Koç Ülkemizi temsil edecek. 

Teknik kadroda Teknik Direktör Mustan Özkaran Antrenör Abdulkadir Şahin, idareci Ömer Işık, yonetici Mürsel Sevindik, Federasyon Başkanı Hasan Yıldız; Dr.Erdoğan Aydın ise Uluslararası Muaythai Federasyonu-IFMA tarafından Teknik Delege olarak yer alıyor. 

Açıklama Yapan; 

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız; 

“2023 yılı özel bir yıl ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı. “Türkiye100yüzyılı” Büyükler  Muaythai Şampiyonasında Şampiyon olduk. Gençler Avrupa Şampiyonasında Birinci olduk. Gençler Dünya Muaythai Şampiyonasında Şampiyon olduk. Avrupa Oyunlarında en iyi madalya alan Federasyon olduk. Şimdi ise Riyad’ta yapilacak olan Dünya Mücadele Oyunlarında en iyi takım olmak için hazırız.  Muaythai de zirvede olmaya devam edeceğiz. Türkiye her spor dalında marka bir ülke olma yolundaki çabasına katkımız her daim devam edecek” ifadelerini kullandı.

About The Author