Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2024 Faaliyet programında yer alan ve Ünilig Kapsamında yapılan Üniversiteliler Muaythai Türkiye Şampiyonası bugün yapılan Açılış töreni ile başladı.

69 üniversiteden 300 yakın sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Şampiyonanın açılış törenine; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Müsabaka Temsilcisi ve Türkiye Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Genel Sekreter Yrd. Ömer Işık, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Prof.Dr. Ali Tekin, Türkiye Muaythai Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Atakan İli, Süper Lig ve Özel Faaliyetler Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Şahade, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Emre Serin, Türkiye Kick Boks Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Gümüştaş, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Muaythai Federasyonu Teknik Direktörü Yılmaz Çeken, Teknik Koordinatör Ömer Uğur, Merkez Hakem Kurulu Üyeleri Cüneyt Köse, Aydemir Kirbaş, Görevli Hakemler, Organizasyon Kurulu, katılımcı kafile idareci, antrenör, sporcular ve sporsever katıldı.

Konuşma yapan; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Günay;
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi kapsamında Ünilig Faaliyetlerini Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirdiklerini, Gençliğe ve Genç öğrencilere sporun her branşında önem verdiklerini, Gerek ulusal gerekse uluslararası platformda Faaliyetler yaptıklarını, amaçlarının Türk gençliğini her alanda zirveye çıkarmak olduğunu, Türk olmaktan gurur duyduğunu ve Spor ile başarılarınızın artarak devam edeceğini Türk sporcuların uluslararası arenalarda Bayrağı göndere her daim çekeceklerini, Muaythai sporunda Dünya Şampiyonu olduklarını bu yılda Katar’da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Muaythai Şampiyonasında zirvede kalacaklarını ifade etti, Başkan Günay; Faaliyetin Mersin’de yapılmasında katkı sunan Başta paydaş Federasyon Türkiye Muaythai Federasyonuna Başkanı Hasan Yıldız’a Faaliyetin gerçekleşmesinde ev sahipliği yapan Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne, Spor Sağlık Kültür Daire Başkanlığına, emek veren organizasyon görevlilerine, katkı sunan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Konuşma yapan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız; “Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde yıllardır Muaythai Şampiyonalarının yapıldığını, Muaythai’nin günde güne gelişerek bugünlere geldiğini, artık Dünya ve Avrupa Şampiyonalarından gerek Türkiye Muaythai Federasyonu olarak Milli takımlarımızın bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal marşını okuduğu Dünya Şampiyonu olduklarını, Üniversiteliler Dünya Muaythai Kupasında yine şampiyon olduklarını, Bunda emeği olan katkısı olan basta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve ekibine teşekkür ettiğini, Gelişime ve başarıya etken olan Üniversite Yönetici, idareci ve Üniversite Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlarına, kıymetli antrenörlerimize sevgili sporcularımıza Teşekkür ediyorum, Ayrıca Muaythai’yi Unilige alan TUSF Başkanı Mehmet Günay’ya bu organizasyonun yapılmasına destek olan, Mersin Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Spor Sağlık Kültür Daire Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin ise konuşmasında;
“Geçen Hafta Ayni şekilde Başka Bir Federasyonun Türkiye Şampiyonasını gerçekleştirdiklerini, Bugün ise Üniversitelerarası Muaythai Türkiye Şampiyonası yapıldığını, ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu Mersin ilimizin Spor şehri olması için her zaman destek olunduğunu, Faaliyeti gerçekleştiren başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığına paydaş Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanlığına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Faaliyete katılan Üniversite idareci, antrenörler ve Sporcularımıza teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.

About The Author