İlk kez düzenlenen 1.Türk Dünyası Muaythai Şampiyonası, İstanbul Üniversitesi Turgay Atasü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Bebek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yrd. Sadi Jafarov, TÜRKSOY Genel Sekreter Yrd. Seyit Yusuf, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Türkiye Muaythai Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şakir Bayramoğlu, Halil Demir, Hasan Siret Albayrak, Özden Taşgın ile birlikte

Şampiyonaya; Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Türkiye katıldı. 

Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada; Türk Dünyası Muaythai Şampiyonası’nı düzenleyebilmek için 7-8 yıl çalıştık “Temennimiz ülke sayısını arttırmak ve gelecek yıllarda her yıl başka bir ülkede düzenlemek. Bağımsız olmayan Türk devletlerini de bu organizasyona dahil etmek istiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de takım halinde bu şampiyonada yarışıyor. Türk devletleri arasında sporla beraber kültürel iş birliğimizi ve ortak kültürlerimizi geliştirmek. Uluslararası platformda Türk dünyası olarak daha çok başarılı olmayı hedefliyoruz dedi. 

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ise; Türk dünyasının bağlarını güçlendirebilmek için önemli bir fırsat olarak “Bu şampiyona, yalnızca sporun birleştirici gücünü değil Türk topluluklarının ortak değerlerini yüceltme amacı da taşımaktadır. Avcılar’ın da böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapması bizler için gurur verici. 

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ise muaythai branşının Türk dünyasında sevilen bir spor olduğunu vurgulayarak, “Büyük bir memnuniyetle bu iş birliğini kabul ettik. Kultürel destek verdik, Ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yrd. Sadi Jafarov, Organizasyonun Türk Türk Devletleri Teşkilatı tarafından tam desteklediğini, her zaman bu projelerin önem verdiklerini ifade etti.