2024 IFMA Büyükler Dünya Şampiyonası,  Yunanistan’ın tarihi Patras kentinde muhteşem bir açılış töreniyle başladı. Açılış töreninde dünyanın dört bir yanından sporcuların yer aldığı organizasyon Olimpiyatların doğduğu yer olarak saygı duyulan, Yunanistan’ın zengin tarihi ve ruhu, Muaythai’nin temsil ettiği mükemmellik ve sportmenlik değerlerini ortaya koydu. 

Açılışa; Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi ve Spor Bakanlığ temsilcileri, Patras Belediye Başkanı sayın Konstantinos Peletidis, Patras Belediye Başkan Yardımcısı sayın Takis Petropoulos, Tayland Krallığı Büyükelçisi sayın Satthana Kashemsanta, Ayudhya ve üyeleri, IFMA Genel Sekreteri sayın Stephan Fox, Genel Direktör sayın Charissa Tynan, Avrupa Muaythai Federasyonu-EMF Başkanı sayın Hasan Yıldız, IFMA Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

PMF Başkanı Ionnis Papadopoulos, sporcuları antik mimarisi ve canlı kültürüyle önümüzdeki 9 gün boyunca dünyanın sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti. 

AIMS ve UTS Başkanı Stephan Fox, IFMA Ailesini Antik Olympia’da ağırladığı için PMF Başkanına teşekkür etti. Birlik ve Olimpiyat ateşi hakkında konuştu ve Yunanistan’ın Patras kentinde düzenlenen 2024 IFMA Büyükler Dünya Şampiyonasını sadece bir spor etkinliğinden öte, özellikle tüm yetenek ve milletlerden sporcuların bir arada durduğu sporun barışa karkı sunacağını, tek dünya, tek muaythai. “IFMA, tüm ülkelerden sporcuların sporun gücünü ve sporcuların birliğini göstermek için burası iyi bir örnek olur bununla gurur duyabilir” dedi.

Yeminlet, Yunanistan’dan Sporcu: Afroditi Karmen Tsavdaridi, Fransa’dan Antrenör: Xavier Lafaye ve Tayland’dan Hakem: Pattaraporn Rodjarorn tarafından yapıldı ve ardından ev sahibi ülke Yunanistan’dan etkileyici bir Yunan kültürel performansı, dansı ve muay boran gösterileri yapıldı.