Federasyonumuz 2021 Faaliyet Planında yer alan ve IFMA-Uluslararası Muaythai Federasyonu tarafından organize edilecek olan Dünya Muaythai Şampiyonası 04-12 Aralık 2021 tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok Kentinde yapılacaktır.

Söz konusu faaliyete, Elite Büyük Kadınlar, Erkekler, U23 Büyükler ve Genç Kadınlar ve Genç Erkekler kategorilerinde katılınması düşünülmektedir. Ancak; tüm enerjimizle hazırlıklar yapılmasına rağmen, Tayland Hükümetinin Covid 19 salgın tedbirleri kapsamındaki ağır yaptırımları ile karşı karşıya kalınmıştır.

Şöyle ki Covid 19 salgın koşulları, karantina prosedürleri, sigorta yaptırımları, aşı şartları Avrupa ülkelerindekinden farklı ve daha ağır şekilde uygulanmaktadır.

Buna rağmen, Türkiye’den giden herkes normal şartlarda 7 gün karantina uygulamasına tabi tutulmaktadır. Ancak Büyükler kategorisi için aşılı olmaları kaydı ile kafilemiz; İFMA-Uluslararası Muaythai Federasyonun girişimi ile karantina otelinde PCR testine tabi tutulacak ve 24 saat otelde karantina odalarından çıkılmayacaklar. Testi negatif gelenler, ertesi gün tartıya ve müsabakaya girebileceklerdir.

Büyükler PCR testi pozitif çıkanlar karantinaya devam edecek ve eğer karantina sonunda negatif olursa ülkeyi terk edebilecekler ve bu durumda da Şampiyonaya katılamayacaklar.

18 yaş altı genel olarak aşı kartı dışında, refakatinde anne ve babanın veya vasi yetki belgesi ile Türkiye’den çıkmadan aşılı olsalar bile PCR testi, Taylan’da inince yeniden PCR testi ve eğer pozitif çıkarsa en az 7 gün karantina altına alınma şartı. Spor Bakanlığımızın seyahat sigortası 30.000 Euro tutarındadır. Ancak Tayland tarafından 50.000 USD’lik Covid 19 ödeme taahhütlü zorunlu sigorta istenmektedir.
18 Yaş altı Gençler için PCR testi pozitif çıkanlarda ailesi veya vasisi olmadan hastalık halinde tedavi verilmiyor. Bu nedenle Gençlerde kategorisinde faaliyete katılınması mümkün bulunmuyor. 18 Yaş altı Gençler kategorisinde Avrupa’dan katılımın da olmayacağı ya da az olacağı tahmin edilmektedir.

Bu sebeple; Federasyon Yönetim Kurulunca, yukarda yazılı sebep ve buna bağlı sonuçlardan 04-12 Aralık 2021 tarihlerinde Tayland’da gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonasına 18 yaş altı Gençler kategorisinde faaliyete katılmanın koşullar gereğince mümkün olamayacağı,

Gençler milli takımının 13-20 Şubat 2022 harihlerinde İstanbul’da yapılacak “Avrupa Muaythai Şampiyonasına” katılmalarına, 2. olan sporcuların ise aynı tarihlerde yapılacak olan “Avrupa Muaythai Kupası’” katılmalarının sağlanmasına,

04-12 Aralık 2021 tarihlerinde Dünya Muaythai Şampiyonasına Elite Büyükler (Kadın-Erkek) ve U23 Milli Sporcularla katılınmasına karar verilmiştir.
İlgililere duyurulur.

Muaythai Dünya Şampiyonası Kafile Listesi için tıklayınız…

About The Author