Ayyıldızlı Bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyoruz.

Yunanistan’da yapılan Akdeniz Ülkeleri Muaythai Şampiyonası ve Akdeniz Açık Kupasında Muaythai Milli Takımımız 10 Altın 7 gümüş 2 bronz olmak üzere toplam 19 madalya alarak 12 Ülkenin katıldığı Şampiyonayı 2. olarak tamamladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız açıklamasında; “İlk defa gerçekleşen Akdeniz Ülkeleri Muaythai Şampiyonasına 12 ülkeden sporcu katıldı. Faaliyette Çocuklar, Gençler, U23 Umitler, Büyükler ve Veteranlar olmak üzere 100’ün uzerinde kategori mevcut. Ancak biz iktisadi olarak 19 sporcu ile iştirak ettik. Ev sahibi Yunanistan tabiki kendi ülkesinde daha çok sporcu ile istirak etmenin avantajını kullanarak 1. sıraya yerlesti. Ancak, 19 sporcumuzun 10 altın madalya alması büyük başarıdır.

Akdeniz Ülkeleri Muaythai Şampiyonası ve Akdeniz Kupasına, Türkiye şampiyonalarında dereceye giren sporcular ile katılım sağlandı. Sporcularımız, her maçını terinin son damlasına kadar yüksek tempoyla mücadele etti, bizi gururlandırdılar. Başta antrenörleri ve aileleri olmak üzere onlara teşekkür ediyor elde ettikleri başarılardan dolayı sporcularımızı kutluyorum.

2023 yılında Türk Muaythaisi olarak altın yılımızı yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde 2023 yılı Türk Muaythaisi için başarılarla dolu bir yıl oldu. 2023 yılının sonunda 07-14 Aralıkta Antalya’da Büyükler Avrupa Şampiyonası ile Uluslararası Antalya Kupası ile başarılarımızı taçlandırarak bitireceğiz.

Muaythai seyir zevkini 2024 yılında da üstüne koyarak zirvedeki yerimizi koruyacağız.

2024 yılının Muaythai için proje yılı olacak, bölgesel şampiyonalar yapacağız. Projeler ile Türk gençliğini heyecanlandıracağız. Hırslandıracağız, her bir nesli bir sonraki nesile örnek olması için teşvik edeceğiz. Milli ve manevi bütünlüğümüzü güçlendirerek eski ile yeni arasında köprü olmaya çalışacağız diyerek” sözlerini tamamladı.

About The Author