Türkiye Muaythai Federasyonu Bekir Özer Gençler U23 ve Elite Büyükler Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi.

16 Nisan 2024 tarihinde başlayarak 21 Nisan 2024 tarihinde sona eren Şampiyona Antalya Kemer Belediyesi Göynük Spor Salonunda gerçekleştirildi.

6 Ring, 90 Hakem, 1000’e yakın sporcu, idareci ve antrenörlerle birlikte 1500 kişinin katıldığı dev organizasyon çekişmeli muhteşem müsabakalara sahne oldu.

Müsabakaların sonunda; U23 ve Elit Büyükler Kategorisinde 1. olan sporcular 30 Mayıs – 10 Haziran 2024 tarihlerinde Yunanistan’ın Patra kentinde düzenlenecek olan Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonasına katılacaklar. Elit Büyükler Kategorisinde ilk 4’de girenler 2024 Sezonu Sportoto Muaythai Süper Ligi’nde Avrupa Muaythai Şampiyonası için yarışma hakkı elde etti. Gençler Kategorisinde 1. olan sporcular 11-20 Eylül 2024 tarihlerinde Bangkok’ta yapılacak olan Gençler Dünya Muaythai Şampiyonasına  katılacaklar. 

Şampiyona sonunda açıklama yapan Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı, Avrupa Muaythai Federasyonu EMF Başkanı ve Uluslararası Muaythai Federasyonu-IFMA Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız; 

“Türkiye Muaythai Federasyonu olarak Türkiye Şampiyonası öncesi 7 bölgede Şampiyona düzenledik. 7 bölgeden dereceli sporcular Türkiye Şampiyonasında dereceye görmek için yarıştılar. 1. olan sporcular milli takımda yer alacak. Dünya Muaythai Şampiyonasında Türk Bayrağı’nı göndere çekmek için mücadele edecek. Elite Büyükler kategorisinde ilk 4’de giren sporcular Sportoto Süper Ligi’nde Avrupa Muaythai Şampiyonasına gitmek için yarışacak. Sportoto Süper Ligleri yerel ve ulusal TV’lerde canlı yayınlanacak. 

Başkan Hasan Yıldız; Türkiye Şampiyonasına katılan tüm takımlara teşekkür ediyor, madalya kazanan sporcuları tebrik ediyorum” dedi.

About The Author